
Τι προτιμάει μια… “ξανθιά”
Τα τυριά που ταιριάζουν καλύτερα με τις μπύρες της κατηγορίας lager.
Κατ’αρχάς να τελειώνουμε μια και καλή με τη θεωρία ότι μόνο το κρασί είναι ικανό να συνοδεύσει φαγητό, ιδιαίτερα τυρί. Μια ξανθιά μπύρα μπορεί να σταθεί ισότιμα απέναντι σε κάθε κρασί δίπλα ένα τυρί, φτάνει να έχει γίνει το σωστό πάντρεμα.
Όπως λέει ξεκάθαρα ο Marc Stroobandt, καταξιωμένος beer sommelier στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξαίροντας τα χαρακτηριστικά της «η μπύρα είναι τέλειο ζευγάρι για το φαγητό λόγω της περιπλοκότητας των γεύσεών της και της ικανότητας που έχει να δροσίζει και να ξεδιψάει, καθώς και να διαδρά με πολλές διαφορετικές γεύσεις. Η μπύρα έχει ήδη ξεκινήσει τη δουλειά της πριν το γεύμα, καθώς ο λυκίσκος ερεθίζει την όρεξη».
Ενώ λοιπόν έχουμε συνηθίσει, όταν σκεπτόμαστε μπύρα, ο νους μας να τρέχει σε αλλαντικά και λουκάνικα –κατά τη Γερμανική παράδοση- μπορούμε να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη να κάνει άλλα παντρέματα… ξεκινώντας από αυτό της ξανθιάς μπύρας με το τυρί.
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ