Διαδικασία Γευσιγνωσίας Μπύρας

Written by Beer Fabrica on December 21, 2016

Παρατηρείστε

Κάντε παύση για να θαυμάσετε το μεγαλείο της. Σηκώστε τη μπύρα μπροστά σας, αλλά μην την κρατάτε σε άμεσο ηλιακό φως, καθώς αυτό θα αραιώσει το αληθινό χρώμα της. Σπαταλήστε λίγο χρόνο για να απολαύσετε το χρώμα της, το κεφάλι της και τη εμφάνιση της.

Ανακινήστε

Ανακινήστε την μπύρα σας, απαλά μέσα στο ποτήρι. Αυτό θα τραβήξει έξω τα αρώματα, ελαφρές αποχρώσεις, όπως και την τόνωση της ενανθράκωσης.

Οσφρηστείτε

90-95% από αυτό που δοκιμάζουμε κρύβεται μέσα στην αίσθηση της όσφρησης. Αναπνεύστε μέσα από τη μύτη σας με δύο γρήγορα sniffs, στη συνέχεια με το στόμα ανοιχτό, και τέλος μέσα από το στόμα σας μόνο. Αφήστε την όσφρηση να σας καθοδηγήσει. Ανακινήστε και πάλι αν χρειαστεί, και να εξασφαλίσετε ότι είστε σε μια περιοχή που δεν υπάρχουν ισχυρά αρώματα που θα αλλοιώνουν την δοκιμή σας. Απολαύστε τις ευωδίες της.

Γευτείτε

Τώρα πιείτε την μπύρα. Αντισταθείτε στην κατάποση αμέσως. Αφήστε την να περιπλανηθεί και να εξερευνήσει ολόκληρο τον ουρανίσκο σας. Αφήστε τη γεύση σας να μιλήσει. Επεξεργαστείτε την αίσθηση στο στόμα, τη συνοχή του σώματος του υγρού, και να αναπνέετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της γευσιγνωσίας. Προσπαθήστε να εντοπίσει τυχόν γλυκύτητα, αλμυρές γεύσεις, λιπαρά και γενικά πικρία. Εξηγήστε τι είναι, ή με  τι είναι παρόμοια.

 

Για να δείτε ολόκρηρο το άρθρο πατήστε εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...